Maak een scan van uw binnenruimte

VentiScan maakt met behulp van een speciaal hiervoor ontwikkelde tool een analyse van de ventilatie van uw binnenruimte. Hierbij kijken we naar de indeling van uw ruimte, de ventilatie en de locaties van mensen. Hiermee krijgt u goed inzicht hoe mogelijke virusdeeltjes zich in uw ruimte kunnen verspreiden en wat u daaraan kunt doen.

De tool bestaat uit drie stappen:

1 – Scan van de ruimte

Om de bestaande situatie te analyseren wordt een 3D-model gemaakt van de uw ruimte inclusief bureaus, stoelen en andere items. Vervolgens wordt de bestaande ventilatie in kaart gebracht en aan het model toegevoegd. Indien nodig kan ter plekke de ventilatie worden ingemeten.

2 – Analyseer

Tijdens deze stap vindt de analyse plaats hoe de zogenoemde aerosolen zich door de ruimte verspreiden en wat er gebeurt als mensen niezen, hoesten en ademen. Er wordt hierbij gekeken hoe lang lucht binnen de ruimte blijft hangen, waar lucht het meeste stil staat en langs welke paden de lucht, met eventuele virusdeeltjes, wordt afgevoerd. De resultaten hiervan zullen in detail met u worden besproken.

3 – Verbeteren

Aan de hand van de resultaten van de analyse stap geven wij u advies over mogelijke verbeteringen die u kunt toepassen. Voorbeelden hiervan zijn het aanpassen van de airconditioner/luchtverversing, aanpassingen in de opstelling en zitplekken, additionele schermen, muren, kasten, etc.

In onderling overleg kunnen de gewenste verbeteringen worden bepaald. De impact van deze verbeteringen zullen vervolgens opnieuw worden geanalyseerd en opgeleverd.

Het eindresultaat is een sterk verbeterde ventilatie van uw binnenruimte waardoor de kans op besmetting aanzienlijk is afgenomen.

Gebruikte technologie

VentiScan maakt gebruik van de nieuwste inzichten en modellen op het gebied van CFD (Comutational Fluid Dynamics). Onze tool gebruikt verschillende fysische modellen om de luchtstromen en aerosolen te analyseren en in kaart te brengen aan de hand van de laatste RIVM-inzichten.

Ventican is onderdeel van Dynaflow Research Group en heeft als zodanig al meer dan 40 jaar ervaring met stromingsproblemen en een lange historie in het gebruik van CFD.